Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z dorsza,
- 4 ząbki czosnku,
- natka pietruszki,
- sok z 1/2 cytryny,
- pieprz cytrynowy,
- 2 ziemniaki.
Przygotowanie:
Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do miseczki wyciśnij czosnkek, dodaj natkę pietruszki, sok z cytryny i pieprz cytrynowy. Wymieszaj. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż rybę i nasmaruj go wcześniej przygotowaną pastą, dodaj pokrojone ziemniaki.Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość piecz ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY