Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z mintaja,
- 4 różyczki brokuła,
- sok z cytryny,
- 30 ml wody,
- natka pietruszki,
- zioła prowansalskie,
- pieprz.
Przygotowanie:
Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z mintaja, wlej wodę. Filet skrop sokiem z cytryny, posyp pieprzem, ziołami prowansalskimi i natką pietruszki. Dodaj brokuł. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
Podawać z kaszą gryczaną.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
Warzywna kombinacja
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY