Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • filet z mintaja,
  • 4 różyczki brokuła,
  • sok z cytryny,
  • 30 ml wody,
  • natka pietruszki,
  • zioła prowansalskie,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z mintaja, wlej wodę. Filet skrop sokiem z cytryny, posyp pieprzem, ziołami prowansalskimi i natką pietruszki. Dodaj brokuł. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.

Podawać z kaszą gryczaną.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY