Garnek Sammi to jedyne na świecie naczynie o podwójnych ściankach do smażenia bez tłuszczu. Niewiele osób jednak wie , że dzięki podwójnym ściankom naczynie świetnie sprawdza się jako piekarnik /garnek/patelnia/parowar podczas gotowania w plenerze nawet na turystycznej kuchence. Przygotowane na kempingu posiłki nie różnią się od tych , które przyrządzamy w domu a gotowanie jest łatwiejsze niż w tradycyjnych naczyniach. Obejrzyj poniższe wideo i zobacz jakie to proste. W zakładce Dietetyczne wideoprzepisy znajdziesz ponad 100 przepisów które mogą być inspiracją na wakacyjnym wyjeździe. Pokazują one realny czas i sposób przygotowywania potraw. W naszym garnku przygotujesz nawet pizzę, lasagne czy tartę szpinakową.
W garnku możemy upiec obiadową porcję dowolnego mięsa. Jeśli mamy już dość smaku pieczonych potraw, to dolewając odrobinę wody możemy przygotować szybko i bez wysiłku na przykład duszoną wieprzowinę z warzywami . Równie łatwo przygotujemy dania z ryb lub drobiu .
W naczyniu Sammi możemy przygotować bez wcześniejszego rozmrażania praktycznie każdy rodzaj mrożonych potraw dostępnych w najbliższym sklepie .
Potrzebujemy kilkanaście minut , żeby odpiec mrożone pierogi, pyzy czy rybne paluszki. Włożone do garnka produkty powoli się odmrożą a następnie upieką.
Kolejną niewątpliwą zaletą garnka jest możliwość gotowania potraw jednogarnkowych .
Przygotowanie risotta dla całej rodziny zajmuje tylko chwilę a urlop nie musi kojarzyć się z długim i uciążliwym staniem przy kuchni . W ten sam sposób możemy przygotować potrawy z kaszy gryczanej lub jaglanej .
Jeśli jesteś z jakiegoś powodu na diecie to nawet w plenerze w garnku SAMMI ugotujesz łatwo i bez wysiłku odpowiednie dla siebie potrawy.