Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z pstrąga,
- 1 marchew,
- 1 ząbek czosnku,
- pieprz,
- papryka chilii suszona świeża lub suszona,
- sok z ½ cytryny.
Przygotowanie:
Marchew pokrój w talarki, czosnek przeciśnij przez praskę. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na wysokiej temperaturze grzania. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z ryby i marchew. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw pieprzem i papryką. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY