Pieczony łosoś ze szpinakiem
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Pieczony łosoś ze szpinakiem

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • filet z łososia,
  • pieprz cytrynowy,
  • 25 ml wody,
  • masa szpinakowa:
    • szpinak świeży lub mrożony ok. 300 g,
    • mały jogurt naturalny ok.150 g,
    • 2 ząbki czosnku,
    • pieprz.

Przygotowanie:

Masę szpinakową przygotuj wcześniej z podanych składników.

Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia, przypraw do pieprzem cytrynowym i wlej wodę. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Po upływie 15 minut rozłóż wcześniej przygotowaną masę szpinakową na łososia. Całość gotuj jeszcze ok. 5 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY