Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z łososia,
- pieprz cytrynowy,
- 25 ml wody,
- masa szpinakowa:
- szpinak świeży lub mrożony ok. 300 g,
- mały jogurt naturalny ok.150 g,
- 2 ząbki czosnku,
- pieprz.
Przygotowanie:
Masę szpinakową przygotuj wcześniej z podanych składników.
Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia, przypraw do pieprzem cytrynowym i wlej wodę. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Po upływie 15 minut rozłóż wcześniej przygotowaną masę szpinakową na łososia. Całość gotuj jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY