Medaliony z łososia ze szpinakiem
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Medaliony z łososia ze szpinakiem

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • filet z łososia,
  • szpinak świeży,
  • sok z ½ cytryny,
  • ½ dużej cebuli,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 pomidor,
  • ½ batata,
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz cytrynowy, koperek.

 

Przygotowanie:

Łososia pokrój w grubsze paseczki. Cebulę pokrój w kostkę, pomidor w ósemki, batat w talarki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż łososia – dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową, skrop cytryną i posyp koperkiem. Wymieszaj. Dodaj bataty i pomidory oraz cebulę, czosnek i szpinak. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY