Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z łososia,
- szpinak świeży,
- sok z ½ cytryny,
- ½ dużej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 pomidor,
- ½ batata,
- przyprawy: gałka muszkatołowa, pieprz cytrynowy, koperek.
Przygotowanie:
Łososia pokrój w grubsze paseczki. Cebulę pokrój w kostkę, pomidor w ósemki, batat w talarki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż łososia – dopraw pieprzem oraz gałką muszkatołową, skrop cytryną i posyp koperkiem. Wymieszaj. Dodaj bataty i pomidory oraz cebulę, czosnek i szpinak. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY