Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z łososia,
- 4 łyżki prażonego sezamu,
- marynata:
- 1 łyżka miodu,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka startego imbiru,
- sok z 1/2 limonki.
- szczypiorek (do ozdoby).
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na marynatę.Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia, polej wcześniej przygotowaną marynatą, posyp prażonym sezamem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY