Ocena:
4/5 | 1 głosów
Składniki:
- filet z dorsza,
- 2 pomidory,
- ogórek szklarniowy lub wężowy,
- 1 marchewka,
- zioła prowansalskie,
- skórka z ½ cytryny,
- sok z ½ cytryny,
- natka pietruszki,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Ogórek i marchewkę obierz i pokrój w słupki, pomidory w ósemki lub ćwiartki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i warzywa. Filet posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Warzywa posyp startą skórką z cytryny i ziołami prowansalskimi. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią . Całość duś przez ok. 25 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY
