Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- garść obranych orzechów włoskich,
- sok z 1/2 cytryny,
- natka pietruszki,
- 1 ząbek czosnku,
- filet z dorsza,
- 2 ziemniaki,
- bazylia.
Przygotowanie:
Orzechy włoskie drobno pokrój i podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY