Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 filety z dorsza,
- 1/4 małej dyni,
- 1/2 cukinii,
- 1/2 dużej cebuli,
- 1 ząbek czosnku,
- sok z 1/2 cytryny,
- pieprz, lubczyk, gałka muszkatołowa.
Przygotowanie:
Dynię i cebulę obierz. Cukinię, dynię i cebulę pokrój w kostkę. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż warzywa. Dopraw pieprzem, lubczykiem i gałką muszkatołową. Na warzywa połóż filety. Dopraw je sokiem z cytryny i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 30 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY