Ocena:
3.2/5 | 6 głosów
Składniki:
- filet z dorsza,
- 2 ząbki czosnku,
- 1/2 kostki sera feta,
- sok z 1/2 cytryny,
- 1/2 batata,
- zioła prowansalskie, rozmaryn,
- natka pietruszki i szczypiorek (do dekoracji).
Przygotowanie:
Czosnek przeciśniej przez praskę lub drobno pokrój. Batat obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety z dorsza oraz ziemniaki. Rybę dopraw pieprzem, cytryną, ziołami prowansalskimi, czosnkiem i rozmarynem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 25 minut. Po upływie tego czasu posyp rybę serem feta pokrojonym w kostkę. Przykryj i duś jeszcze ok. 5 minut.
Ryba po grecku
Dorsz z warzywami
Filet z mintaja duszony z warzywami
Dorsz w pomidorach
Mintaj zapiekany z cytryną i pietruszką
Dorsz w sosie brokułowym
Dorsz w marynacie
Łosoś z owocami
Pstrąg duszony z pietruszką i cytryną
Pstrąg z cukinią i pieczarkami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY
