Dorsz z batatami
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

Dieta dla cukrzyka . Tylko w naczyniu SAMMI usmażysz mięsa i ryby bez tłuszczu i ugotujesz warzywa bez wody

Dorsz z batatami

Ocena:

4/5 | 1 głosów

Składniki:

  • filet z dorsza,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/2 kostki sera feta,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • 1/2 batata,
  • zioła prowansalskie, rozmaryn,
  • natka pietruszki i szczypiorek (do dekoracji).

Przygotowanie:

Czosnek przeciśniej przez praskę lub drobno pokrój. Batat obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety z dorsza oraz ziemniaki. Rybę dopraw pieprzem, cytryną, ziołami prowansalskimi, czosnkiem i rozmarynem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 25 minut. Po upływie tego czasu posyp rybę serem feta pokrojonym w kostkę. Przykryj i duś jeszcze ok. 5 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY