Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego drobiowego,
- 1 jajko,
- 3 łyżki kaszy manny,
- pieprz,
- oregano, zioła prowansalskie,
- 2 łyżki mąki.
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodaj jajko, kaszę mannę, oregano, zioła prowansalskie, dopraw pieprzem. Wymieszaj. Z powstałej masy uformuj kotleciki, obtocz w mące.
Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowane kotleciki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż przez ok. 15 minut. Po upływie tego czasu przekręć kotleciki na drugą stronę i smaż przez ok. 20 minut.
Podawać z gotowaną marchewką.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY