Ocena:
5/5 | 1 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1 ziemniak,
- 3 łyżeczki chrzanu,
- 5 łyżeczek serka kanapkowego śmietankowego,
- 1 marchew,
- bazylia, oregano.
Przygotowanie:
Pierś z kurczka podziel na filety, delikatnie rozbij. Chrzan wymieszaj z serkiem śmietankowym. Marchew i ziemniaka obierz i pokrój w talarki. Filet rozłóż i posmaruj przygotowaną masą chrzanową, zwiń filet tworząc tzw. roladkę spinając ją wykałaczką. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż roladkę, ziemniaki i marchewkę, dopraw ziołami. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 15 minut przekręć roladkę na drugą stronę i smaż kolejne 10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami

Pierś z kurczaka w migdałach
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY