Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 4 łyżki otrąb pszennych,
- 1/2 buraka,
- 1/2 dużej cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- szczypta pieprzu,
- mielona słodka i ostra papryka.
Przygotowanie:
W miseczce wymieszaj otręby pszenne z pieprzem i papryką. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z powstałą sypką masą. Burak, cebulę i czosnek pokrój w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż obtoczoną w posypce pierś z kurczaka oraz pokrojone warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami

Pierś z kurczaka w migdałach
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY