Filet z kurczaka w otrębach pszennych
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych
wideoprzepisów

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 4 łyżki otrąb pszennych,
  • 1/2 buraka,
  • 1/2 dużej cebuli,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szczypta pieprzu,
  • mielona słodka i ostra papryka.

Przygotowanie:

W miseczce wymieszaj otręby pszenne z pieprzem i papryką. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z powstałą sypką masą. Burak, cebulę i czosnek pokrój w plasterki, cebulę w piórka. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż obtoczoną w posypce pierś z kurczaka oraz pokrojone warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY