Ocena:
5/5 | 1 głosów
Składniki:
- 1/4 małej dyni,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego,
- 2 łyżki mąki orkiszowej,
- 4 łyżki jogurtu naturalnego,
- szczypta proszku do pieczenia.
Przygotowanie:
Dynię obierz i zetrzyj na tarce. Do dyni dodaj jajko, mąką, olej, jogurt i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż za pomocą łyżki przygotowaną masę formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 15 minut z jednej strony, przekręć i smaż jeszcze ok. 10 minut.
Placki można posypać cynamonem, podawać z konfiturą niskosłodzoną lub świeżymi owocami.
Kurczak z brokułem
Dorsz z batatami
Dorsz z dynią
Bezmięsne leczo
Placki wegetariańskie
Fasolka szaparagowa na czerwono
Kurczak z kalafiorem
Indyk z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY