Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 5 różyczek kalafiora,
- świeży starty imbir,
- 2 ząbki czosnku,
- sok z limonki,
- ¾ szklanki mleka kokosowego,
- przyprawy: curry, pieprz, bazylia, papryka chilli.
Przygotowanie:
Pierś pokrój w kostkę. Dopraw ją imbirem, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i curry. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż doprawioną pierś oraz kalafior, zalej całość mlekiem kokosowym. Dopraw bazylią, papryką chilli i sokiem z limonki. Przykryj i zmniejsz na średnią temperaturę. Całość duś ok. 30 minut.
Można podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Kurczak z brokułem
Dorsz z batatami
Placuszki dyniowe
Dorsz z dynią
Bezmięsne leczo
Placki wegetariańskie
Fasolka szaparagowa na czerwono
Indyk z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY