Ocena:
2.5/5 | 6 głosów
Składniki:
- pierś z indyka,
- ½ cukinii,
- 2 pomidory,
- 5 łyżek jogurtu greckiego,
- szczypiorek,
- sok z ½ limonki,
- zioła: kminek, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry, imbir.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z sokiem z limonki i przyprawami. Cukinię pokrój w plasterki, a pomidory w ósemki.
Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż mięso, cukinię, pomidory, zalej to wcześniej przygotowanym sosem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 20 minut. Na koniec posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Można podawać z kaszą gryczaną.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Kurczak z brokułem
Dorsz z batatami
Placuszki dyniowe
Dorsz z dynią
Bezmięsne leczo
Placki wegetariańskie
Fasolka szaparagowa na czerwono
Kurczak z kalafiorem
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY