Indyk z warzywami
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych
wideoprzepisów

Dieta dla cukrzyka . Tylko w naczyniu SAMMI usmażysz mięsa i ryby bez tłuszczu i ugotujesz warzywa bez wody

Indyk z warzywami

Ocena:

2.8/5 | 5 głosów

Składniki:

  • pierś z indyka,
  • ½ cukinii,
  • 2 pomidory,
  • 5 łyżek jogurtu greckiego,
  • szczypiorek,
  • sok z ½ limonki,
  • zioła: kminek, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, curry, imbir.

 

Przygotowanie:

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Jogurt wymieszaj z sokiem z limonki i przyprawami. Cukinię pokrój w plasterki, a pomidory w ósemki.

Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż mięso, cukinię, pomidory, zalej to wcześniej przygotowanym sosem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś ok. 20 minut. Na koniec posyp pokrojonym szczypiorkiem.

Można podawać z kaszą gryczaną.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY