Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- puszka ciecierzycy,
- 1/2 cebuli,
- ząbek czosnku,
- 1 jajko,
- 2 łyżki mąki żytniej,
- przyprawy: pieprz, kmin rzymski, słodka papryka.
Przygotowanie:
Ciecierzycę, cebulę i czosnek – zblenderuj na gładką masę, dodaj jajko, mąkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Za pomocą łyżki wyłóż do naczynia ciasto formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Smaż placuszki przez ok. 10 minut, następnie przekręć je na drugą stronę i smaż jeszcze ok.10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
 
Kurczak z brokułem
 
Dorsz z batatami
 
Placuszki dyniowe
 
Dorsz z dynią
 
Bezmięsne leczo
 
Fasolka szaparagowa na czerwono
 
Kurczak z kalafiorem
 
Indyk z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY

