Ocena:
4/5 | 1 głosów
Składniki:
- udko z kurczaka (wytrybowane),
- 1 marchew,
- ½ cebuli,
- ½ puszki zielonego groszku,
- 1 szklanka wody,
- ½ szklanka ryżu brązowego,
- przyprawy: kurkuma, lubczyk, słodka papryka.
Przygotowanie:
Kurczaka pokrój na mniejsze części. Marchew obierz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka.
Do naczynia wlej wodę i dodaj ryż. Przykryj i gotuj ok. 15 minut na dużym ogniu. Po upływie tego czasu do naczynia włóż mięso, marchew i cebulę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Gotuj ok. 25 minut. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY
