Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 4 różyczki kalafiora,
- marynata:
- łyżeczki musztardy,
- zioła: oregano, zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Musztardę wymieszaj z ziołami i dodaj do pokrojonej piersi. Wymieszaj.
Naczynie Sammi rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Włóż do rozgrzanego naczynia wcześniej przygotowaną pierś z kurczaka i różyczki kalafiora. Przykryj. Zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Smaż ok. 20 minut.
Podawać z kaszą jęczmienną perłową.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY