Ocena:
3/5 | 1 głosów
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- 1 marchew,
- marynata:
- 5 łyżek oleju,
- sok z 1/2 cytryny,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawy: imbir, cząber, słodka papryka, lubczyk, pieprz.
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na marynatę. Zamarynuj filety z kurczaka w przygotowanej marynacie i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety z kurczaka i marchewkę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 10 minut przekręć pierś na drugą stronę. Smaż kolejne 10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY
