Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- 1 marchew,
- marynata:
- 5 łyżek oleju,
- sok z 1/2 cytryny,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawy: imbir, cząber, słodka papryka, lubczyk, pieprz.
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na marynatę. Zamarynuj filety z kurczaka w przygotowanej marynacie i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
Marchew obierz i pokrój w talarki. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filety z kurczaka i marchewkę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 10 minut przekręć pierś na drugą stronę. Smaż kolejne 10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY