Ocena:
5/5 | 1 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 4 łyżki słonecznika łuskanego,
- 1 jajko.
Przygotowanie.
Pierś z kurczaka podziel na filety i delikatnie je rozbij. Jajko wbij do miseczki i roztrzep. Filety obtocz w jajku, a następnie w słoneczniku. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowane wcześniej filety. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią Po 10 minutach przekręć filety na drugą stronę. Smaż je kolejne 10 minut.
Podawać z kaszą kuskus.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY