Ocena:
4/5 | 2 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 4 łyżki słonecznika łuskanego,
- 1 jajko.
Przygotowanie.
Pierś z kurczaka podziel na filety i delikatnie je rozbij. Jajko wbij do miseczki i roztrzep. Filety obtocz w jajku, a następnie w słoneczniku. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowane wcześniej filety. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią Po 10 minutach przekręć filety na drugą stronę. Smaż je kolejne 10 minut.
Podawać z kaszą kuskus.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY