Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- ½ bakłażana,
- ½ papryki,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- natka pietruszki,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Bakłażan pokrój w kostkę, a pierś z kurczaka i paprykę w paski.
Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pokrojoną pierś z kurczaka oraz warzywa, dopraw pieprzem. Przykryj. Zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie 15 minut dodaj pokrojoną natkę pietruszki i sos sojowy. Duś jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY