Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- ½ bakłażana,
- ½ papryki,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- natka pietruszki,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Bakłażan pokrój w kostkę, a pierś z kurczaka i paprykę w paski.
Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pokrojoną pierś z kurczaka oraz warzywa, dopraw pieprzem. Przykryj. Zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie 15 minut dodaj pokrojoną natkę pietruszki i sos sojowy. Duś jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY