Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 5 różyczek kalafiora,
- świeży starty imbir,
- 2 ząbki czosnku,
- sok z limonki,
- ¾ szklanki mleka kokosowego,
- przyprawy: curry, pieprz, bazylia, papryka chilli.
Przygotowanie:
Pierś pokrój w kostkę. Dopraw ją imbirem, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i curry. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż doprawioną pierś oraz kalafior, zalej całość mlekiem kokosowym. Dopraw bazylią, papryką chilli i sokiem z limonki. Przykryj i zmniejsz na średnią temperaturę. Całość duś ok. 30 minut.
Można podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY