Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1/2 cukinii,
- ząbek czosnku,
- 3-4 łyżki jogurtu,
- zioła: oregano, zioła prowansalskie,
- starty parmezan.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka i cukinię pokrój w kostkę. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóź pierś z kurczaka, cukinię i dodaj przyprawy. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut. Na koniec dodaj jogurt naturalny i wymieszaj. Przykryj i duś jeszcze ok.5 minut. Na koniec całość posyp startym serem i pozostaw pod przykryciem na ok. 3 minuty.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY