Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- ½ puszki pomidorów,
- ½ czerwonej papryki,
- 2 ząbki czosnku,
- ½ cukinii,
- pieprz, zioła prowansalskie, bazylia.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, doprawić wyciśniętym przez praskę czosnkiem i pieprzem. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę. Naczynie rozgrzać przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Pokrojoną pierś z kurczaka, cukinię i paprykę i pomidory włóż do rozgrzanego naczynia. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Całość duś ok. 10 minut, dodaj kukurydzę. Po kolejnych 10 minutach potrawa gotowa.
Podawać z makaronem pełnoziarnistym ugotowanym al dente.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY