Ocena:
3/5 | 2 głosów
Składniki:
- 2 udka z kurczaka (wytrybowane),
- 2 marchewki,
- 1/2 batata,
- 1 ząbek czosnku,
- przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz.
Przygotowanie:
Udka natrzyj czosnkiem i przyprawami. Marchewkę i batata obierz, a następnie pokrój w talarki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż udka i warzywa. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią i duś ok. 20 minut.
Podawać z młodymi ziemniakami lub batatami.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Kurczak z brokułem

Kurczak w jarzynach

Filet z kurczaka w otrębach pszennych

Risotto z warzywami

Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem

Kurczak curry z warzywami

Pierś z kurczaka z pieczarkami

Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY