Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1 cytryna,
- pieprz.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i dopraw pieprzem. Cytryne przekrój na pół. Z jednej połówki wyciśnij sok, a drugą połówkę pokrój w plasterki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na duzym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż doprawioną pierś, skrop ją sokiem z cytryny, a na wierz połóż plasterki cytryny. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Duś przez ok. 20 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Kurczak z brokułem
Kurczak w jarzynach
Filet z kurczaka w otrębach pszennych
Risotto z warzywami
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Kurczak curry z warzywami
Pierś z kurczaka z pieczarkami
Pierś z kurczaka z warzywami
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY
