Dieta przy chorej wątrobie i przy braku woreczka żółciowego

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta przy chorej wątrobie i przy braku woreczka żółciowego

Zapoznaj się z zasadami odżywiania opracowanymi przez Szpital Uniwersytecki w Krakowie

Zobacz szczegóły

 

Filmy poniżej pokazują rzeczywisty czas i sposób przygotowania przykładowych potraw

                                                                 w  garnku SAMMI

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Dorsz w sosie brokułowym

Dorsz w sosie brokułowym

Gulasz z marchewką i selerem

Gulasz z marchewką i selerem

Warzywna kombinacja

Warzywna kombinacja

Kurczak w jarzynach

Kurczak w jarzynach

Marchew z groszkiem

Marchew z groszkiem

Filet z kurczaka z kuskusem

Filet z kurczaka z kuskusem

Placki marchewkowe

Placki marchewkowe

newsletter