Dieta przy chorej wątrobie i przy braku woreczka żółciowego

Smażenie bez tłuszczu

Unikalna konstrukcja naczynia umożliwia smażenie mięs i ryby całkowicie bez tłuszczu nie przypalając potraw. Z punktu widzenia dietetyki możemy je porównać do pieczenia w piekarniku.

Gotowanie bez wody / na parze

Gotując świeże i mrożone warzywa wykorzystujemy zawartą w nich wodę. Warzywa gotują się we własnej parze, a ponieważ nie dodajemy wody – sole mineralne i witaminy nie wypłukują się.

Dieta przy chorej wątrobie i przy braku woreczka żółciowego

Zapoznaj się z zasadami racjonalnego odżywiania opracowanymi przez zespół dietetyków ŚCCS w Zabrzu na podstawie wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia w W-wie

Zobacz szczegóły

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Dorsz w sosie brokułowym

Dorsz w sosie brokułowym

Gulasz z marchewką i selerem

Gulasz z marchewką i selerem

Warzywna kombinacja

Warzywna kombinacja

Kurczak w jarzynach

Kurczak w jarzynach

Marchew z groszkiem

Marchew z groszkiem

Filet z kurczaka z kuskusem

Filet z kurczaka z kuskusem

Placki marchewkowe

Placki marchewkowe

newsletter