Ocena:
2.2/5 | 11 głosów
Składniki:
- Marynata
- sok z 1/2 cytryny,
- szczypta suszonej bazylii,
- szczypta słodkiej papryki,
- pierś z kurczaka,
- 1/4 dużego selera,
- 1 marchew,
- 1/2 czerownje papryki,
- 1/2 szklanki zielonego groszku,
- tymianek do smaku.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w kostkę. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż kurczaka, wylej marynatę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj włoszczyznę, paprykę i groszek oraz tymianek. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Ryż z jabłkami i cynamonem

Ryba po grecku

Dorsz w sosie brokułowym

Gulasz z marchewką i selerem

Warzywna kombinacja

Marchew z groszkiem

Filet z kurczaka z kuskusem

Placki marchewkowe
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY