Ryba po grecku
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Zobacz jakie to łatwe

Naczynie SAMMI -w nim szybko i bez wysiłku przygotujesz smaczne lekkostrawne danie.

Ryba po grecku

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • filet z mintaja (mrożony lub świeży),
  • 2 marchewki,
  • 1 pietruszka,
  • 1/3 selera,
  • koncentrat pomidorowy,
  • sok z cytryny,
  • zioła prowansalskie.

Przygotowanie:

Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rybę pokrój na mniejsze kawałki. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż starte warzywa, dodaj koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i wymieszaj. Dodaj pokrojoną rybę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY