Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- udko z kurczaka (wytrybowane),
- 1 marchew,
- ½ cebuli,
- ½ puszki zielonego groszku,
- 1 szklanka wody,
- ½ szklanka ryżu brązowego,
- przyprawy: kurkuma, lubczyk, słodka papryka.
Przygotowanie:
Kurczaka pokrój na mniejsze części. Marchew obierz i pokrój w plasterki, cebulę w piórka.
Do naczynia wlej wodę i dodaj ryż. Przykryj i gotuj ok. 15 minut na dużym ogniu. Po upływie tego czasu do naczynia włóż mięso, marchew i cebulę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Gotuj ok. 25 minut. Dodaj groszek i gotuj jeszcze 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Cukinia z serkiem
Kurczak z cukinią
Dorsz z warzywami
Dorsz z jabłkami
Kurczak z warzywami
Dorsz w pomidorach
Pałki z kurczaka z pomidorami
Pulpety z kaszą manną
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY