Ocena:
4/5 | 1 głosów
Składniki:
- filet z dorsza,
- 2 pomidory,
- ogórek szklarniowy lub wężowy,
- 1 marchewka,
- zioła prowansalskie,
- skórka z ½ cytryny,
- sok z ½ cytryny,
- natka pietruszki,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Ogórek i marchewkę obierz i pokrój w słupki, pomidory w ósemki lub ćwiartki. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i warzywa. Filet posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Warzywa posyp startą skórką z cytryny i ziołami prowansalskimi. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią . Całość duś przez ok. 25 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Cukinia z serkiem
Pilaw z kurczakiem i marchewką
Kurczak z cukinią
Dorsz z jabłkami
Kurczak z warzywami
Dorsz w pomidorach
Pałki z kurczaka z pomidorami
Pulpety z kaszą manną
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY