Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 cukinie,
- 25 dag mięsa mielonego drobiowego,
- ½ opakowania serka śmietankowego,
- 1 szklanka przecieru pomidorowego,
- 1 marchew,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- bazylia.
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrój, marchew zetrzyj na tarce, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Do mięsa dodaj warzywa, przecier pomidorowy, serek topiony oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj. Cukinię przekrój wzdłuż i wydrąż środek warzywa. Do cukinii włóż wcześniej przygotowany farsz. Naczynie rozgrzewaj na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Do rozgrzanego naczynia włóż nafaszerowane cukinie. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
Pilaw z kurczakiem i marchewką
Kurczak z cukinią
Dorsz z warzywami
Dorsz z jabłkami
Kurczak z warzywami
Dorsz w pomidorach
Pałki z kurczaka z pomidorami
Pulpety z kaszą manną
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY