Placuszki z jabłkami
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Placuszki z jabłkami

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 2 małe jabłka,
  • 1 jajko,
  • 3 łyżki mąki orkiszowej,
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego.

 

Przygotowanie:

Jabłka obierz i pokrój w drobne kawałki. Do mąki orkiszowej dodaj mąkę ziemniaczaną, żółtko, cukier, cynamon, ekstrakt z wanilii, jogurt, pokrojone jabłka. Białko ubij na sztywną pianę i dodaj do otrzymanej masy. Wymieszaj.

Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wyłóż ciasto formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę grzania na średnią. Po upływnie 10 minut przekręć placuszki na drugą stronę i smaż je jeszcze ok. 10 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY