Placuszki dyniowe
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

Dieta dla cukrzyka . Tylko w naczyniu SAMMI usmażysz mięsa i ryby bez tłuszczu i ugotujesz warzywa bez wody

Placuszki dyniowe

Ocena:

5/5 | 1 głosów

Składniki:

  • 1/4 małej dyni,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego,
  • 2 łyżki mąki orkiszowej,
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego,
  • szczypta proszku do pieczenia.

Przygotowanie:

Dynię obierz i zetrzyj na tarce. Do dyni dodaj jajko, mąką, olej, jogurt i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszaj. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż za pomocą łyżki przygotowaną masę formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 15 minut z jednej strony, przekręć i smaż jeszcze ok. 10 minut.

Placki można posypać cynamonem, podawać z konfiturą niskosłodzoną lub świeżymi owocami.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY