Omlet
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Omlet

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 4 jajka,
  • 4-5 łyżek mąki pszennej,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

Do miski wbić 2 całe jajka i 2 żółtka. Dodać mąkę, mleko i sól. Z pozostałych białek ubić pianę i dodać ją do powstałej masy, delikatnie mieszając. Naczynie rozgrzać przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Wlać masę na omlet, przykryć i zmniejszyć na średnią temperaturę. Smażymy z jednej strony ok. 10 minut. Po upływie tego czasu przekręcamy omlet na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY