Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 marchewki,
- 1 łyżka kaszy manny,
- 1 jajko,
- 1 łyżka otrębów pszennych,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
Marchew obierz i zetrzyj na najmniejszych oczkach. Do startej marchewki dodaj jajko, kaszę mannę, otręby pszenne, szczyptę soli. Dokładnie wymieszaj.
Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wykładaj za pomocą łyżki masę, formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 10 minut, następnie przekręć je na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 5 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Kasza gryczana z pieczarkami

Omlet z warzywami

Omlet

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Marchew z groszkiem

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Dynia w panierce

Placuszki dyniowe

Duszona kapusta kiszona

Bezmięsne leczo
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY