Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 1 jajko,
- 3 łyżki mąki pszennej,
- 3 łyżki mąki razowej,
- 1/2 puszki groszku zielonego,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z jajkiem. Dodaj odsączoną kukurydzę i groszek. Dopraw pieprzem. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wyłóż masę za pomocą łyżki formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 15 minut i przekręć na drugą stronę, smaż kolejne 15 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Kasza gryczana z pieczarkami
Omlet z warzywami
Omlet
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
Marchew z groszkiem
Dynia w panierce
Placuszki dyniowe
Duszona kapusta kiszona
Bezmięsne leczo
Placki wegetariańskie
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY