Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 1 jajko,
- 3 łyżki mąki pszennej,
- 3 łyżki mąki razowej,
- 1/2 puszki groszku zielonego,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- szczypta pieprzu.
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z jajkiem. Dodaj odsączoną kukurydzę i groszek. Dopraw pieprzem. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wyłóż masę za pomocą łyżki formując placuszki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok. 15 minut i przekręć na drugą stronę, smaż kolejne 15 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Kasza gryczana z pieczarkami

Omlet z warzywami

Omlet

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Marchew z groszkiem

Dynia w panierce

Placuszki dyniowe

Duszona kapusta kiszona

Bezmięsne leczo

Placki wegetariańskie
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY