Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 marchewki,
- 1/2 szklanki groszki,
- 1 łyżeczka cukru,
- szczypta soli,
- 1/2 szklanki wody,
- 1 łyżka mąki żytniej.
Przygotowanie:
Marchewkę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wsyp marchewkę. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 10 minut dodaj groszek oraz mąkę rozrobioną z wodą oraz cukier i sól. Przykryj i duś ok. 15 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
 
Kasza gryczana z pieczarkami
 
Omlet z warzywami
 
Omlet
 
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
 
Placuszki z kukurydzą i groszkiem
 
Dynia w panierce
 
Placuszki dyniowe
 
Duszona kapusta kiszona
 
Bezmięsne leczo
 
Placki wegetariańskie
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY

