Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 4 jajka,
- 4-5 łyżek mąki pszennej,
- 3/4 szklanki mleka,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
Do miski wbić 2 całe jajka i 2 żółtka. Dodać mąkę, mleko i sól. Z pozostałych białek ubić pianę i dodać ją do powstałej masy, delikatnie mieszając. Naczynie rozgrzać przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Wlać masę na omlet, przykryć i zmniejszyć na średnią temperaturę. Smażymy z jednej strony ok. 10 minut. Po upływie tego czasu przekręcamy omlet na drugą stronę i smażymy kolejne 10 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU

Kasza gryczana z pieczarkami

Omlet z warzywami

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Marchew z groszkiem

Placuszki z kukurydzą i groszkiem

Dynia w panierce

Placuszki dyniowe

Duszona kapusta kiszona

Bezmięsne leczo

Placki wegetariańskie
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY