Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 cukinie,
- 25 dag mięsa mielonego drobiowego,
- ½ opakowania serka śmietankowego,
- 1 szklanka przecieru pomidorowego,
- 1 marchew,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- bazylia.
Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrój, marchew zetrzyj na tarce, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Do mięsa dodaj warzywa, przecier pomidorowy, serek topiony oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj. Cukinię przekrój wzdłuż i wydrąż środek warzywa. Do cukinii włóż wcześniej przygotowany farsz. Naczynie rozgrzewaj na dużym ogniu przez ok. 3 minuty. Do rozgrzanego naczynia włóż nafaszerowane cukinie. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 25 minut.
Kasza gryczana z pieczarkami
Omlet z warzywami
Omlet
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
Marchew z groszkiem
Placuszki z kukurydzą i groszkiem
Dynia w panierce
Placuszki dyniowe
Duszona kapusta kiszona
Bezmięsne leczo
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY