Roladki chrzanowe z ziemniakami
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Roladki chrzanowe z ziemniakami

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 1 ziemniak,
  • 3 łyżeczki chrzanu,
  • 5 łyżeczek serka kanapkowego śmietankowego,
  • 1 marchew,
  • bazylia, oregano.

Przygotowanie:

Pierś z kurczka podziel na filety, delikatnie rozbij. Chrzan wymieszaj z serkiem śmietankowym. Marchew i ziemniaka obierz i pokrój w talarki. Filet rozłóż i posmaruj przygotowaną masą chrzanową, zwiń filet tworząc tzw. roladkę spinając ją wykałaczką. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż roladkę, ziemniaki i marchewkę, dopraw ziołami.  Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Po upływie ok. 15 minut przekręć roladkę na drugą stronę i smaż kolejne 10 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY