Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z łososia,
- 4 łyżki prażonego sezamu,
- marynata:
- 1 łyżka miodu,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 łyżeczka startego imbiru,
- sok z 1/2 limonki.
- szczypiorek (do ozdoby).
Przygotowanie:
Wymieszaj składniki na marynatę.Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z łososia, polej wcześniej przygotowaną marynatą, posyp prażonym sezamem. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pstrąg z warzywami
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Dorsz z orzechami
Kurczak w ziołach i winie
Indyk w śliwce
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY