Ocena:
4/5 | 2 głosów
Składniki:
- pierś z indyka
- 1/2 cebuli,
- 2 ząbki czosnku,
- 5 śliwek suszonych,
- 2 łyżki powideł,
- 50 ml wina czerownego,
- pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Pierś z indyka pokrój w kostkę.Cebulę obierz i pokój w piórka, czosnek posiekaj. Śliwki pokrój na mniejsze części. Rozgrzewaj naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z indyka, cebylę i czosnek. Smaż przez ok. 5 minut nie zmiejszając temperatury. Po upływie 5 minut dodaj śliwki, powidła i wlej wino. Przykryj i zmniejsz temperatuę na średnią. Całość duś jeszcze ok. 20 minut.
Podawać z kaszą gryczaną.
Pstrąg z warzywami
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Dorsz z orzechami
Łosoś z miodem i sezamem
Kurczak w ziołach i winie
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY