Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- filet z pstrąga,
- 1 marchew,
- 1 ząbek czosnku,
- pieprz,
- papryka chilii suszona świeża lub suszona,
- sok z ½ cytryny.
Przygotowanie:
Marchew pokrój w talarki, czosnek przeciśnij przez praskę. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na wysokiej temperaturze grzania. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z ryby i marchew. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw pieprzem i papryką. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Dorsz z orzechami
Łosoś z miodem i sezamem
Kurczak w ziołach i winie
Indyk w śliwce
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY