Dorsz z orzechami
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Zobacz jakie to łatwe

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Dorsz z orzechami

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • garść obranych orzechów włoskich,
  • sok z 1/2 cytryny,
  • natka pietruszki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • filet z dorsza,
  • 2 ziemniaki,
  • bazylia.

Przygotowanie:

Orzechy włoskie drobno pokrój  i podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY