Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- garść obranych orzechów włoskich,
- sok z 1/2 cytryny,
- natka pietruszki,
- 1 ząbek czosnku,
- filet z dorsza,
- 2 ziemniaki,
- bazylia.
Przygotowanie:
Orzechy włoskie drobno pokrój i podpraż na suchej patelni. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Do soku z cytryny dodaj pokrojoną natkę pietruszki i bazylię, posiekany czosnek i orzechy. Wymieszaj. Rozgrzej naczynie przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż filet z dorsza i polej go przygotowaną wcześniej panierką, dodaj ziemniaki. Przykryj i zmiejsz temperaturę na średnią. Całość smaż ok. 20 minut.
INNE ARTYKUŁY Z TEGO DZIAŁU
Pstrąg z warzywami
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Łosoś z miodem i sezamem
Kurczak w ziołach i winie
Indyk w śliwce
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY