Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 5 śliwek suszonych,
- 1/2 cebuli,
- ok. 50 ml czerwonego wina,
- zioła prowansalskie.
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i wymieszaj z ziołami prowansalskimi, a śliwki pokrój w paseczki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Naczynie rozgrzewaj przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż pierś z kurczaka. Smaż przez ok. 5 minut nie zmniejszając temperatury. Po upływie tego czasu dodaj do naczynia śliwki, cebulę i wlej wino. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Całość duś ok. 20 minut.
Podawać z ryżem brązowym.
Pstrąg z warzywami
Roladki chrzanowe z ziemniakami
Dorsz z orzechami
Łosoś z miodem i sezamem
Indyk w śliwce
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY