Placki ziemniaczane z pestkami dyni
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Placki ziemniaczane z pestkami dyni

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • 2 ziemniaki,
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
  • białko,
  • 35 g pestek dyni,
  • 1 ząbek czosnku,
  • koperek,
  • 1/2 dużej cebuli,
  • szczypta pieprzu,
  • 2 łyżki otrąb pszennych.

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotuj, przeciśnij  przez praskę i ostudź. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Do ziemniaków dodaj posiekaną cebulę, czosnek i pestki z dyni, posiekany koperek, otręby pszenne, mąkę ziemniaczaną, dopraw pieprzem. Wszytsko dokładnie wymieszaj. Białko - ubij na sztywną pianę i wymieszaj z masą ziemniaczaną. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wykładaj masę za pomocą łyżki tworząc kotleciki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok 15 minut i przekręć na drugą stronę. Smaż kolejne 15 minut.

 

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY