Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- 2 ziemniaki,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej,
- białko,
- 35 g pestek dyni,
- 1 ząbek czosnku,
- koperek,
- 1/2 dużej cebuli,
- szczypta pieprzu,
- 2 łyżki otrąb pszennych.
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotuj, przeciśnij przez praskę i ostudź. Cebulę i czosnek obierz oraz drobno posiekaj. Do ziemniaków dodaj posiekaną cebulę, czosnek i pestki z dyni, posiekany koperek, otręby pszenne, mąkę ziemniaczaną, dopraw pieprzem. Wszytsko dokładnie wymieszaj. Białko - ubij na sztywną pianę i wymieszaj z masą ziemniaczaną. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia wykładaj masę za pomocą łyżki tworząc kotleciki. Przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż ok 15 minut i przekręć na drugą stronę. Smaż kolejne 15 minut.
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
Leczo z ogórków
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Pierś z kurczaka w migdałach
Duszona kapusta kiszona
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY