Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym
baner sammi gotowanie naczynie

Kup i używaj garnek przez 14 dni w swojej kuchni
Masz pytania? Zadzwoń 502 208 456

Obejrzyj ponad 100 dietetycznych wideoprzepisów
Dostępne 2 rozmiary

SAMMI. Jedyne naczynie na świecie o podwójnych ściankach do smażenia mięs i ryb bez tłuszczu i gotowania warzyw bez wody

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem kiszonym

Ocena:

0/5 | 0 głosów

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
  • 1/2 ogórka kiszonego,
  • 1/4 cebuli,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Pierś natnij tak, aby otrzymać kieszonkę. Oprósz ją w środku pieprzem oraz posmaruj musztardą. Ogórek przetnij wzdłóż, a cebulę pokrój w piórka. Do kieszonki włóż ogórek i cebulę, pierś zepnij wykałaczką. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowaną pierś, przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż z jednej strony ok. 15 minut. Po upływie tego czas przekręć pierś na drugą stronę i smaż kolejne 10 minut.

PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY