Ocena:
0/5 | 0 głosów
Składniki:
- pierś z kurczaka,
- 1/2 ogórka kiszonego,
- 1/4 cebuli,
- 2 łyżeczki musztardy,
- pieprz.
Przygotowanie:
Pierś natnij tak, aby otrzymać kieszonkę. Oprósz ją w środku pieprzem oraz posmaruj musztardą. Ogórek przetnij wzdłóż, a cebulę pokrój w piórka. Do kieszonki włóż ogórek i cebulę, pierś zepnij wykałaczką. Naczynie rozgrzej przez ok. 3 minuty na dużym ogniu. Do rozgrzanego naczynia włóż przygotowaną pierś, przykryj i zmniejsz temperaturę na średnią. Smaż z jednej strony ok. 15 minut. Po upływie tego czas przekręć pierś na drugą stronę i smaż kolejne 10 minut.
Leczo z ogórków
Pierś z kurczaka z ziołami i czosnkiem
Placki ziemniaczane z pestkami dyni
Pierś z kurczaka w migdałach
Duszona kapusta kiszona
PRODUKT AKTUALNIE NIEDOSTĘPNY